Sydslesvig har fortsat en stor plads i mange danskeres hjerter. Ikke mindst fordi området frem til det forsmædelige nederlag i 1864 hørte til Danmark. Det betyder også, at det danske mindretal i Slesvig har eksisteret lige siden, og i dag omfatter omkring 50.000 såkaldt "dansksindede".

Vi skal bo i byen Kropp, på det hyggelige hotel "Wikingerhof". Hotellet har 65 værelser og der er både sauna og spa-bad. Hotellet har også en udendørs "Bier-Garten" (Øl-have), hvor man kan sidde med en kølig drink om sommeren.

Kropp by har omkring 6.500 indbyggere og ligger tæt på Hærvejen eller Ochsenweg, som den hedder på tysk. Vejen havde navn efter, hvad den blev brugt til. I Danmark brugte man den bl.a. til at transportere hære, men også til at transportere kvæg sydpå. Såvel hærenhederne som kreaturerne fyldte en hel del. Derfor fik de deres "egen" vej. I dag bliver vejen naturligvis brugt til Hærvejsmarchen, men foreningen for "Pilgrimsvandringer" arbejder på at få bedre overnatningssteder langs vejen, så man i princippet kan vandre fra Nidaros Domkirken i Trondheim og til Rom.

Vi skal nu ikke på Hærvejs vandring, men koncentrerer os i stedet om de charmende sydslesvigske byer, som du kan læse mere om i vores program.

Læs programmet HER

Hotel:

Pakkerejse

Hurtigsøgning