Prag har igennem mange år været et af danskernes mest yndede feriemål og det er da også en af de mest besøgte byer i Europa. Prag rummer da også stort set alt, hvad man har brug for på en storbyferie. Trods mange ødelæggelser igennem tiden, så rummer byen stort set bygningsværker fra samtlige arkitektoniske perioder.

Det er også én af årsagerne til at f.eks. en række danske film er delvist optaget i Prag. Det drejer sig bl.a. om historiske film som ”Flammen & Citronen” og ”En kongelig affære”. Byen har også et meget aktivt musikmiljø, og bliver vi lidt i filmens verden, så har Prags Philharmoniske Orkester indspillet musikken til en lang række internationale film.

Når man så skal slappe lidt af, så kan man jo passende gøre det med et glas tjekkisk øl. Tjekkerne er det mest øldrikkende folk i verden. Medregner man hele befolkningen, stor som lille, så drikker hver tjekke årligt omkring 156 l. øl. Til sammenligning drikker vi danskere omkring 90 l. Mange danskere nyder at drikke mørk øl, når de kommer til udlandet. Den tjekkiske kan have en liflig eftersmag af f.eks.  lakrids. Den mørke øl er ofte mild og en smule sødlig i smagen, men det afhænger naturligvis af det mærke man drikker.

Læs program, klik her

 

Pakkerejse

Hurtigsøgning