Wernigerode bliver kaldt "den farverige by i Harzen". Byen ligger i 250 meters højde, i den nordøstlige del af Harzen.

Byen byder på mange oplevelser, med sine farverige bindingsværkhuse, historiske bymidte, floden Holtemme der løber igennem byen og slottet Wernigerode, der knejser over byen. Slottet har i højsæsonen åbent fra kl. 10.00 - 18.00. Der er åbent i omkring 50 af slottets værelser. Derudover er slotsgården, kirken og den imponerende festsal også et besøg værd. Som regel er der også flere udstillinger f.eks indenfor kunsthåndværk.

En anden mulighed er at besøge det lokale flyvermuseum, der ligger ca. 2. km fra vores hotel. Ialt 55 originale flyvere og helikoptere er fordelt i 4 hangarer. Mens manden besøger museet kan fruen måske gå en tur på Café Wien, der ligger tæt på markedspladsen. Cafeen åbnede i 1897 og er, som navnet antyder, inspireret af cafeerne i Wien. De laver lækre kager, som serveres i hyggelige omgivelser.

Undrer man sig over, hvorfor så mange af bynavnene i Harzen slutter på endelsen "rode" ( Wernigerode, Osterode, Hasserode), så betyder det rydning. Altså at man har ryddet et større område skov for at få plads til en beboelse. Det svarer til de bynavne, der i Danmark ender på "rød".

Se program tryk HER

Pakkerejse

Hurtigsøgning