Nytår i Polen er altid festligt, og vi fejrer det i Gorzow med nytårsparty på Hotel Mieszko. Restauranten står pyntet, orkesteret spiller op til dans og hele aftenen er der fri bar med øl, vand, vin, kaffe og te. Kl. 24 er der champagne, så vi kan skåle nytåret ind.

Nytårsaftensdag kører vi en tur rundt i Gorzow og stopper bl.a. ved den lokale markedsplads. I det trykte program antyder vi, at vi også besøger den lokale svømmehal. Dette har dog ikke sin rigtighed.

 Tilbage på hotellet bliver der serveret frokost, inden det måske er tid til et lille hvil inden nytårsfesten. I såvel Tyskland som Polen hedder nytårsaften "Silvester" idet d. 31. december officielt bærer dette navn. Den er opkaldt efter Pave Sylvester, der døde d. 31. december år 335.

Hotellet fremstiller en lækker nytårsmiddag til os, og også den almindelige polak skal nok blive godt mæt nytårsaften. I de polske hjem består menuen af forskellige grøntssags salater, pølse- og skinketallerken, sild, sildesalat, varme kød- og fiskeretter, suppe, chokolade, kager og is. Hertil drikker man som regel vodka, vin eller øl.

Læs programmet HER

Hotel:

Pakkerejse

Hurtigsøgning