Nogle mennesker vil sige, at man ikke har besøgt Holland/ Nederlandene før man har været i Maastricht. En vidunderlig hyggelig by, som også er spækket med historiske højdepunkter. Faktisk så findes der ialt 1.677 nationalskatte kaldet rigsmonumenter i byen. Det er næsthøjest i Holland næst efter Amsterdam.

Vi bor jo centralt inde i byen, så der bliver rig lejlighed til at besøge nogle af byens mange cafeer, der bl.a. ligger på de to store torvepladser "Vrijthof" og "Markt". På sidstnævnte afholdes der også marked hver onsdag og fredag.

Byen har også noget så sjældent som sin egen "national melodi". Det var i 2002, at bystyret bestemte at byen fremover skulle have sin egen sang. Den hedder "Maastrichts Volkslied".

Maastricht er også kendt af mange som byen, hvor violisten, orkesterlederen og komponisten André Rieu er født og også fortsat bor ( se endvidere under musikrejser). Der er dog også andre berømtheder, der kommer fra byen. Portrætmaleren Johann Tischbein, der levede fra 1750-1812 blev også født her. Det samme er cykelrytteren Tom Doumoulin, som af mange cykeleksperter spåes som en kommende vinder af Tour de France. Nu vi er ved cykelløb, så er Maastricht også hvert år startbyen for forårs klassikeren "Amstel Gold Race".

Læs programmet HER

Pakkerejse

Hurtigsøgning