Hvis man er fan af krimi litteraturen, så burde man måske holde sig langt væk fra Gotland. Hele to svenske krimiforfattere har henlagt deres gruopvækkende historier til denne skønne ø. Marie Jungstedt er født og opvokset i Stockholm, men tilbringer sine somre på Gotland. Det har indtil nu ført til 11 krimier der har politifolkene Anders Knutas og Karin Jacobsson som hovedpersoner. De arbejder begge for Visby Politi. Den hidtil sidste bog i rækken hedder "Du går ikke alene" og udkom i 2016.

Anna Jansson er født i Visby og arbejdede tidligere som sygeplejerske. Hun har mange bøger bag sig, hvoraf en del er krimier, som alle foregår på Gotland. Hendes heltinde hedder Marie Wern som også arbejder ved politiet i Visby. Den sidste bog i rækken hedder "Rädslans fängar" og udkom i 2016.

I den mere muntre og royale ende kan nævnes, at Kronprinsesse Victoria og hendes mand, Prins Daniel, er henholdsvis hertuginde og hertug af Vestgotland. Kronprinsessen, s niece, Leonore, fik ved sin dåb titel, hertuginde af Gotland, så i modsætning til sin moster og onkel er hun hertuginde over hele øen. 

"Øen med det flade landskab, de blomstrende grøftekanter og de lange sandstrande tæt ved vejen. De gik ned til Strandgatan og fortsatte gennem en åbning i muren og ud til Almedalen - en stor åben plads med bænke, springvand og græsplæner. De gik op ad kirketrappen til de maleriske huse på Klinten, og Visby bredte sig ud under dem som et virvar af huse, gamle ruiner og smalle gyder, der trængtes inden for ringmuren med havet i baggrunden"  (Marie Jungstedt, Den du ikke ser, 2007)

Læs programmet HER

Pakkerejse

Hurtigsøgning